placeit

Digitale producten visueel in de markt zetten

Als je kennisondernemer bent, dan is het moeilijk om je kennis fysiek te maken en als een tastbaar product aan te bieden. Als je een e-book aanbiedt, dan is dat ook niet tastbaar in de promotie omdat het om een digitaal product gaat. Maar gelukkig is daar Placeit voor al je promotiemateriaal.

Disclaimer: Dit artikel is ook interessant voor als je fysieke producten aanbiedt en voor als je jouw bedrijfslogo bijvoorbeeld op producten in een visual wilt neerzetten.

Tijdens het bouwen van mijn website wist ik al dat ik later e-books zou gaan maken om bijvoorbeeld als waarde te bieden op de website of als extraatje tijdens een webinar. Een e-book is natuurlijk per definitie elektronisch en kan je niet vasthouden. Ik vind het ook niet leuk om alleen een A4 voorkantje te maken en dat te bestempelen als het desig van een e-book voorkant. Ik wil echt iets wat ik op de website kan zetten en wat er fancy uit ziet. Daar zijn natuurlijk oplossingen voor.

Zo’n oplossing is Placeit. Het is net als Canva ook een grafisch design platform, maar dit keer gevuld met mock-ups. Deze mock-ups zijn digitale voorbeelden van hoe het er uit zou zien als het een fysiek product was geweest. Placeit is handig omdat je daar zelf zo’n voorkant van het e-book in kan laden en later wordt dat mooi en netjes in de mock-up opgemaakt. Weet je niet hoe je een voorkant kan maken? Dan kan je bijvoorbeeld Canva gebruiken. Daar heb ik uitgebreid over geschreven in een ander artikel.

Mocht je van plan zijn om meerdere e-books achter elkaar uit te geven, dan scheelt Placeit veel design tijd en geld. Het platform biedt een abonnement aan zodat je meer opties hebt. Zo kost het jaarlijks zo’n 90 dollar. Maar je kan het ook – net als ik – een maandje afnemen voor 15 dollar en daarna je membership annuleren zodat je niet dat bedrag blijft betalen per maand. Je maakt dan alles wat je nodig hebt in een maand tijd en dan lopen de kosten ook niet zo hoog op. 

Gebruik voor in campagnes

Voor op je website en bijvoorbeeld voor in je e-mail marketing, is het handig om een e-book te tonen met een transparant achtergrond. Dat is makkelijker in de opmaak en het past beter bij de huisstijl. In Placeit heb je echter ook de optie om juist visuals te kiezen die je echt voor een campagne kunt gebruiken of een post op LinkedIn. Dan lijkt het net alsof mensen jouw boek vast hebben. Kijk maar naar de voorbeelden hieronder. Heb je een sale, een receptenboek, of een business boek geschreven? Dan kan je deze goed combineren met de visuals van Placeit.

Als je inspiratie nodig hebt voor een cover van je e-book, dan kan je natuurlijk ook proberen om AI te vragen om iets voor jou te maken. Daar lees je hier meer over.

Niels van der Grift

Niels van der Grift

Naast dat ik zelf content produceer, help ik graag andere ondernemers om zelf aan de slag te gaan met hun content marketing en productie. Het liefst adviseer ik hen ook nog persoonlijk over het automatiseren van bepaalde marketing processen die voortvloeien uit content marketing.

Andere artikelen over contentproductie die je misschien interessant vindt