MIJN MISSIE IS OM ONDERNEMERS TE HELPEN MET CONTENTPRODUCTIE DIE BIJ HEN PAST

OVER MEDIAMANCER

Op deze pagina stel ik mij graag even voor. Mijn naam is Niels van der Grift, ondernemer vanaf 2011 en gespecialiseerd in nieuwe media. Mediamancer is het bedrijf wat ik meer dan 10 jaar geleden heb opgericht. Toentertijd hielp ik bedrijven met hun sociale media profilering. Rond 2011 was Facebook nog helemaal het nieuwste van het nieuwste maar vandaag de dag is er heel veel veranderd. We consumeren en produceren media op een andere en veel intensievere manier.

Het begin
Ik begon als videoproducent en video’s maak ik overigens nog steeds, maar dan als onderdeel van een contentstrategie. In 2012 werkte ik voor de Universiteit Utrecht en gaf bij hen al aan dat het op YouTube veel meer content moest gaan produceren om op te vallen voor de aankomende jeugd. Die ging namelijk niet meer lezen, maar juist kijken. De toename van video was toen explosief en vandaag de dag is video zelfs leidend geworden. 

Het groeien van de creatie sfeer
In 2015 rondde ik mijn master New Media and Digital Culture af en dat was 3 jaar na het afronden van mijn bachelor. In die tussentijd was er al zoveel veranderd dat het bijna qua theorie ook niet meer bij te benen was. In 2015 werden al veel meer online tools in de handen van de consumenten gelegd en een creatie-sfeer werd zwaar aangemoedigd. Dat is nu nog steeds zo en nog heftiger dan ooit. Het resultaat is dat je een online jungle krijgt waar er zoveel informatie op je afkomt in de vorm van content dat het moeilijk is om hier in op te vallen. 

Als je wilt opvallen in iemands tijdlijn en gebruikt wilt maken van het netwerkeffect, zal je content moeten maken.

Opvallen in een online jungle aan informatie

In deze online jungle hebben we echter ook algoritmen en dat is waar wij kunnen opvallen als ondernemers. Hoe kan dat? Er is veel informatie beschikbaar, maar we kiezen zelf wie we volgen en we hebben door onze persoonlijke connecties elke keer suggesties van content. 

Opvallen zonder technische kennis
Dus als je wilt opvallen in iemands tijdlijn en gebruikt wilt maken van het netwerkeffect, zal je content moeten maken. Contentproductie kan je uitbesteden aan een andere freelancer of bureau, maar je kunt er ook zelf mee aan de slag om te experimenteren. Gelukkig zijn er online tools genoeg om je daar mee te helpen zodat je geen technische kennis nodig hebt om professionele content te maken. Dat is de reden dat ik deze website heb gemaakt.

Mijn missie is om ondernemers te helpen met contentproductie die bij hen past.

Niet elke ondernemer wil of kan gelijk al geld uitgeven aan andere freelancers of bureaus die dat voor hen maken of willen juist zelf experimenteren.

Je kan namelijk zelf het beste jouw eigen authentieke content maken die bij jou of jouw bedrijf past.

Kansen voor MKB
Naast ZZP’ers is er ook genoeg te lezen voor MKB’ers die willen opschalen met hun leadgeneratie en marketing automation. Er zijn namelijk ontzettend veel integraties mogelijk. Integraties zorgen er bijvoorbeeld voor dat jouw mailprogramma informatie ophaalt uit een andere database en daardoor zelf acties uit gaat voeren. 

Voorbeeld automation en integraties:
Persoon A vult een formulier in, die data wordt naar het mailprogramma doorgestuurd en daar wordt op basis van informatie automatisch een mail gestuurd. Persoon B vult andere informatie in en krijgt daardoor ook een iets andere mail. Door integraties kan je zelf een grote machine van leadgeneratie maken. Je moet alleen wel weten welke software er is, wat er mogelijk is en wat het je gaat opleveren. Dat staat allemaal op deze site vermeld. 

welke kennis en ervaring heb ik?

Allemaal leuk en aardig wat ik op de website zet, maar waarom zou je deze informatie zomaar moeten aannemen? Een goede kritische vraag die gelijk een beetje aan het licht brengt waar ik vandaan kom. 

Van 2009 tot 2012 heb ik namelijk Media en Cultuur gestudeerd met specialisatie ”Nieuwe media” (Universiteit van Amsterdam). Daar was informatie betrouwbaarheid een groot onderwerp. Hoe zorg je dat je de juiste informatie hebt en waar kan je op vertrouwen? 

In deze studie ontdekte ik ook al de shift tussen producent en consument; de zogeheten term ‘prosumer’ werd gedropt. Oftewel, consumenten die zelf steeds meer produceren met tools die het hen mogelijk maakt. Denk aan apps op de telefoon of programma’s die voorheen te complex waren en nu toegankelijker zijn. 

De master ‘New Media and Digital Culture’ (Universiteit Utrecht) ging hier dieper op in en heeft mij vooral kritisch gemaakt naar informatie, maar leerde mij ook verder over de kracht van netwerken. 

De kracht van een persoonlijk netwerk

Dat netwerken in de theorie een groot onderwerp was, dat wist ik al. Maar in de praktijk kwam het ook naar voren in mijn ondernemerschap. Het heeft namelijk best lang geduurd voordat ik een eigen persoonlijk en relevant netwerk had opgebouwd. 

En laten we eerlijk zijn, daar komt toch het meeste business uit. 

We werken met mensen waar we ons goed bij voelen en horen liever van iemand die we vertrouwen of een ander goed kan werken. 

Het is echter een luxe positie als je constant aanvragen krijgt van personen die via mond tot mondreclame over jou of jouw bedrijf hebben gehoord. Het kan dus ook voorkomen dat je even geen leads hebt. Die pijn heb ik ook gevoeld en daarom heb ik mij nu zo hard gemaakt voor content marketing en vooral marketing automation waardoor je op structurele wijze leads kunt genereren met content die bij jou als ondernemer of bij jouw bedrijf als MKB’er past. 

 

Waarom met mij samenwerken?

Het is nooit mijn kracht geweest om mijzelf goed te ‘verkopen’ omdat het raar voelt om je eigen goede kwaliteiten zo op tafel te gooien. Toch is dit absoluut nodig als ondernemer (en hier moet ik zeker nog in groeien). Er is een andere manier waar ik mij veel fijner bij voel. Ik heb namelijk de eer gehad om prachtige aanbevelingen te krijgen van andere ondernemers. Zie hun aanbevelingen hieronder.

Wil je kennis maken?

Wil je verder sparren over contentmarketing of kennis maken? Plan hieronder dan een afspraak met mij in. Dan zie ik je graag online en kunnen we onder het genot van een virtuele kop koffie sparren en kennis maken.